V KLETI

         Vino gre v steklenice le ob dobrih letnikih. V sodih zori najmanj dve leti, za tem zori še v steklenici.

         Fermentacija poteka spontano z glivicami, ki jih grozdje prinese iz vinograda.

         Ker smo zagovorniki naravnih vin, se tudi v kleti ne poslužujemo dodatkov. Uporabljamo le žveplo, ki ne presega  40 mg/ml, prav tako vin ne filtriramo.

ORANŽNA VINA

       Klasičen Teran gre v prodajo po dveh ali treh letih od trgatve, preostala vina pa ne prej kot po štirih letih.

       Kar zadeva oranžna vina,  zagovarjamo stališče, da mora vino obdržati sortnost. Zato maceracijo prilagodimo sorti, pri nekaterih je daljša, ker jim to ustreza, pri drugih traja le nekaj dni.

      Tako  vitovsko in malvazijo maceriramo cel mesec, sauvignon pa do štiri dni.

VINO IZ SUŠENEGA GROZDJA

 

Za sladko vino sušenje grozdja traja od dva do šest mesecev, fermentacija dve leti. Za tem, v hrastovih sodčkih zorijo štiri ali pet let.